vineri, 3 ianuarie 2014

Superlativele arbitrilor internaţionali din Europa

De la 1 ianuarie s-au produs o serie de modificări pe lista FIFA, astfel că am parcurs lista arbitrilor şi arbitrilor asistenţi din Europa şi am stabilit câteva superlative pe care vi le prezint în rândurile care urmează.
Arbitrii cu cea mai mare experienţă pe lista FIFA
Există un arbitru şi un arbitru asistent care se vor afla la al 18-lea an pe lista FIFA, ceea ce este o performanţă deosebită. Ei au dobândit ecusonul FIFA în anul 1997! Este vorba de arbitrul Kristinn Jakobsson (foto), din Islanda, şi de asistentul Shabtai Nahmias, din Israel.
Ambii se vor retrage din activitate la finalul acestui an, urmând a împlini
vârsta de 45 de ani pe parcursul său, şi - din păcate pentru ei - nici unul nu are performanţe de top. Cu tooate acestea, performanţa de a te meţine 18 ani pe lista FIFA cred că este una remarcabilă.
Din ţara noastră, pe lista arbitrilor şi arbitrilor asistenţi, cea mai mare experienţă o are Alexandru Tudor (foto), aflat pe lista FIFA din anul 2001.
Cel mai vârstnic arbitru de pe lista FIFA
Sunt 15 arbitri şi arbitri asistenţi care împlinesc anul acesta 45 de ani şi se vor retrage la finele lunii decembrie din activitatea internaţională. Cel mai vârstnic dintre ei este asistentul englez Darren Cann (foto), care va împlini 45 de ani pe 22 ianuarie.
Din ţara noastră, cel mai vârstnic arbtiru de pe lista FIFA este asistentul constănţean Aurel Oniţă (foto), născut pe 19 octombrie 1969.
Ceilalţi arbitri care se retrag la finele acestui an, urmând a împlini 45 de ani în 2014 sunt: Stephane Lannoy (Franţa), Wolfgang Stark (Germania), Kristinn Jakobsson (Islanda), Olegario Benquerenca (Portugalia) - arbitri; Antonin Kordula (Cehia), Jan Hendrik Salver (Germania), Robert Kispal (Ungaria), Shabtai Nahmias (Israel), Renato Faverani şi Andrea Stefani (ambii din Italia), Dejan Sakovic (Muntenegru), Martin Cryans (Scoţia), Andrej Kokolj (Slovenia) - asistenţi.
Cei mai tineri arbitri de pe lista FIFA
De la începutul acestui an au intrat pe lista FIFA doi arbitri asistenţi extrem de tineri. Ambii vin din Ţara Galilor - Daniel Beckett şi Lewiss Edwards, şi sunt născuţi în anul 1990, urmând a împlini de-a lungul acestui an vârsta de 24 de ani! Mai mult, ei au deja ceva experienţă internaţională fiind prezenţi la seminarul CORE de instruire UEFAS destina tinerelor talente în arbitraj, iar în cursul anului trecut au arbitrat mai multe partide din campionatul Maltei, în cadrulm unui schimb de experienţă între Ţara Galilor şi Malta. De asemenea, Daniel Beckett a făcut parte din brigada care a condus pe 22 iulie anul trecut partuda EB Streymur Torshavn - Dinamo Tbilisi, în cadrul turului al doilea preliminar al Champions League, în vreme ce Lewiss Edwards a făcut parte din brigada care a condus pe 11 iulie partida FK Kukes Tirana - Flora Tallinn, din primul tur preliminar al Europa League.
Din ţara noastră, cel mai tânăr arbitru de pe lista FIFA este arbitrul Istvan Kovacs (foto stânga), care deja se află la al 5-lea sezon ca arbitru internaţional.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu